Achter de rug

Hier vind je foto's, video's en verslag van de voorbije activiteiten van Vitamine C. Wil je de volgende niet missen? Registreer je via de nieuwsbrief en ontvang automatisch het C-shot waarin we nieuwe evenementen aankondigen. 

De derde editie vond plaats op 26 oktober in Luik. Eechangez is een moment van expertise-uitwisseling rond cultuureducatie waarop je collega's uit de andere gemeenschappen en hun werking/projecten leert kennen.

Cultuureducatie inzetten in jeugdzorg, noodzaak of luxe? Te gast bij ART2WORK in Brussel boog Vitamine C zich op 26 september over deze vraag samen met professionelen vanuit het brede culturele veld, de jeugdzorg, educatie en participatie. 

Op 30 mei organiseerde Vitamine C een avondsessie bij WARP in Sint Niklaas, aansluitend bij de conferentie ‘Kunst Doet Leven!’ van het Departement CJM/ACCE.

Thema 'Kunst doet leven', cultuurparticipatie voor ouderen. Op 30 mei 2017 in Sint Niklaas

Op 24 februari 2017 werden digitale skills van 170 aanwezigen uitgedaagd in het Zuiderpershuis en Plein Publik in Antwerpen. Ze lieten zich inspireren om hun werking digitaal te voeden en kregen van experten, pioniers en collega's tips en tools om mee aan de slag te gaan.

Laureaat Cultuurprijs voor Cultuureducatie

5 november 2012 was een hoogdag voor Vitamine C. Op die dag kregen we immers de Cultuurprijs voor Cultuureducatie van de Vlaamse Gemeenschap overhandigd door toenmalig minister van Cultuur Joke Schauvliege in aanwezigheid van vele leden.

Deze prijs wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die een opmerkelijke bijdrage geleverd heeft aan het cultuurlandschap in Vlaanderen. Voor Vitamine C lag die bijdrage volgens Joke Schauvliege voornamelijk in: “het creëren van een netwerk van professionals en experts in kunst, cultuur en creativiteit en zo een nieuwe wind doen blazen in het landschap van cultuureducatie en jongeren.“ Vitamine C kan echter enkel bestaan door het enthousiasme en engagement van haar leden.